Waarom PCplus magazine?

We leven in een digitaal tijdperk. Het is nog nooit zo belangrijk geweest dat je overweg kan met digitale middelen. Wanneer je een baan hebt, wordt er van je verwacht dat Microsoft programma’s als Word, Excel of Powerpoint geen onbekend terrein voor je zijn. Dit is vaak slechts het begin. De mensen om ons heen verwachten dat dat we kunnen e-mailen, appen en foto’s maken. Kortom, het leven speelt zich digitaal af.

“Voor veel ouderen gaat het te snel!”

Dit is soms moeilijk voor de Nederlander op leeftijd. Veel ouderen zijn deze digitale middelen niet gewend en vinden het moeilijk om zich aan te passen. Het lukt een aantal misschien nog wel om een computer te starten en iets op te zoeken op internet, maar meer niet. Voor veel ouderen gaat het te snel. Ze dachten ‘bij’ te zijn, maar na een jaar zijn er weer nieuwe internet toepassingen die om aandacht vragen.

pcplus magazine

Wat doen we hieraan?

Er bestaan computercursussen maar lang niet elke oudere heeft hier behoefte aan. Veel mensen willen iets op kunnen zoeken en op een eenvoudige manier zien hoe ze een computerprobleem op kunnen lossen. Voor de oudere die weet hoe een pc aan moet en hoe hij of zij iets op moet zoeken op het web, is deze website. Op deze website wordt stap voor stap en eenvoudig uitgelegd wat u moet weten over het Internet. We hopen dat deze website u helpt in uw dagelijks leven.

We hopen dat het u in staat stelt om digitaal te kunnen communiceren met uw familie en dat u bijvoorbeeld uw foto’s kunt opslaan op de computer.

``Door PCplus magazine kon ik bellen met m'n kleinkinderen!''- Piet
``Ik hoefde niet meer alles te vragen maar kon zelf bankzaken en verzekeringzaken regelen via Internet!``- Jaap